Moje chvilka pohody

Kefírová buchta se salkem

Vyzkoušejte jednoduchou vláčnou slaďoučkou buchtu s kefírem a krémem ze salka.

Suroviny - 350 g polohrubé mouky - 300 g moučkového cukru - 500 ml kefíru - 1 vejce - 2 lžíce kakaa - 1 vanilkový cukr - 150 ml oleje - 1 lžička prášku do pečiva - 1 lžička jedlé sody - pečicí papír

Na krém - 1 salko - 220 g másla - barevná zdobítka

Postup

1. Všechny suroviny smíchejte. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 180 ºC přibližně 35 minut.

2. Salko vařte 2 hodiny a potom ho smíchejte s máslem do konzistence krému. Krém rozetřete na vychladlé těsto a posypte zdobítky.

3. Dejte vychladit do lednice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden