Kefírové bochánky

Připravte si domácí máslovo-kefírové nadýchané houstičky.

Příprava: 35 minut + kynutí

Náročnost: **

Cena za kus: 2 Kč

Suroviny na 12 kusů

– 500 g hladké mouky

– 400 ml kefíru

– 35 g droždí

– 1 lžička cukru

– 1 lžíce soli

– 1 lžíce oleje

– mák, semínka, kmín podle chuti

Postup

1. Udělejte si kvásek z kefíru, cukru a droždí.

2. Mouku smíchejte se solí, přidejte kvásek a vymíchejte těsto. Nechte chvíli nakynout, poté rozdělte na 12 dílů a bochánky dejte na plech. Potřete olejem a posypte podle libosti.

3. Pečte dozlatova v troubě při 190 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama