Kimči

Kimči je tradiční korejská specialita vyráběná obvykle z čínského zelí, česneku a pálivých papriček.

Příprava: 45 min (bez fermentování)

Náročnost: x

Cena: 90 Kč

Potřebujete:

40 g mořské soli

1,2 kg pekingského zelí

370 g jarních cibulek

49 g čerstvého zázvoru

10 stroužků česneku

30 g chilli koření

1,5 lžičky cukru krupice

1 Ve džbánu rozpusťte ve 2 litrech studené vody 30 g soli. Zelí nakrájejte na 5cm kousky, nasypte ho do nejméně 2,5 litrové nádoby ze skla, porcelánu či kameniny a zalijte slaným nálevem tak, aby bylo zelí ponořené. Zatěžkejte talířem a nechte stát při pokojové teplotě, až zelí začne kvasit (v tekutině se objeví bubliny a zelí mírně zkysne).

2 Zelí sceďte a nálev uschovejte. V míse smíchejte zelí s nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, chilli, cukrem a zbylou solí. Vše úřendejte do sterilizované 2litrové sklenice a zalijte odloženým nálevem, aby byla směs ponořená.

3 Část zbývajícího nálevu nalijte do plastového sáčku, dobře uzavřete a položte na zelí, aby zůstalo ponořené. Postavte do místnosti o teplotě asi 20 °C a nechte ještě 4– 6 dnů kvasit. Pak odstraňte sáček, uzavřete sklenici a uchovávejte v chladničce.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...