Moje sladké tajemství

Klasická houbová smaženice

Suroviny:  2 lžíce másla nebo sádla  1 cibule  500 g hub  2 lžičky drceného kmínu  sůl a pepř  2 vejce  topinky nebo chléb Postup:  V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo či sádlo a osmahneme na něm doměkka cibuli.

Přihodíme houby, kmín, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.  Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijeme je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijeme – jinak hrozí, že budeme mít houbovou kaši).

Vejce prošleháme se solí a pepřem a vlijeme je k houbám. Mícháme asi půl minuty, pak stáhneme z ohně a podáváme s topinkami nebo chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden