Knedlíky s uzeným

Kulaté knedlíky naplněné dobrým uzeným a přelité voňavou cibulkou jsou jedním slovem lahůdka.

Suroviny na 4 porce

Také vás může zajímat ...

Na knedlíky – 800 g brambor – 180 g hrubé mouky – 60 g krupice – 1 vejce – ½ lžičky soli – 400 g vařeného uzeného masa

Na zelí – 500 g červeného kysaného zelí – 2 cibule – 2 lžíce sádla – sůl – cukr

Postup

1. Den předem si uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Vmíchejte do nich mouku, krupici, vejce a sůl a rychle spojte v těsto.

2. Z těsta vytvořte na pomoučeném vále válec a rozdělte ho na 16 dílů. Každý stlačte do placičky. Do středu každé placky dejte pokrájené maso a utvořte knedlík. Hotové knedlíky vkládejte do vroucí vody, uvolněte je ode dna a vařte 10 až 12 minut.

3. Na lžíci sádla zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a vmíchejte slité a překrájené zelí. Chuť dolaďte solí či cukrem. Druhou jemně nakrájenou cibuli opečte na sádle dozlatova.

4. Knedlíky servírujte se zelím a zbytkem uzeného masa.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...