Moje sladké tajemství

Koláč s chřestem

Suroviny:  400 g listového těsta (1 balení)  500 g ricotty  1 svazek zeleného chřestu  100 g anglické slaniny  50 g parmazánu  1 hrst rukoly  sůl, cukr a pepř

Postup: Těsto rozdělíme na dvě poloviny.

Každou rozválíme do tvaru obdélníku o hranách asi 20×25 cm.  Asi 1 cm od okraje těsto nařízneme a až k naznačenému řezu ho potřeme ricottou. Chřest zbavíme tuhých konců a stonky oloupeme. Krátce je povaříme v osolené vodě s trochou cukru.
Stonky poté podélně rozřízneme a klademe je na těsto potřené ricottou. Koláč osolíme a opepříme, poklademe ho na nudličky pokrájenou slaninou a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a horký koláč posypeme hoblinami sýra a rukolou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden