Koláč s drobenkou

Rebarborový drobenkový koláč je šťavnatý a chutná úžasně.

Potřebujete:

1 bílý jogurt, 0,5 hrnku oleje, mléko, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 300 g rebarbory

Drobenka:

5 lžic hrubé mouky, 4 lžíce cukru, 2 lžičky másla

Postup:

  1. Prosátou polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, vejce a jogurt smíchejte. Mléka dejte tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřete do kulaté formy nebo na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na špalíčky a poklaďte jimi těsto. Z másla, cukru a mouky vypracujte drobenku, kterou celý koláč posypejte.
  3. Pečete ve troubě vyhřáté na 170 °C asi 20–30 minut. po vytažení koláč nechte vychladnout, nakrájejte a podávejte. Na talíři můžete jemně posypat moučkovým cukrem.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...