Koláč s hroznovým vínem

Nadýchaný koláč s bobulemi je netradiční, ale u návštěvy s ním sklidíte velký úspěch.

Suroviny – 250 g měkkého tvarohu – 150 g změklého másla – 1 vejce – 500 g polohrubé mouky – 1 prášek do pečiva – 200 g moučkového cukru – 1 lžíce nastrouhané citronové kůry – 350 ml mléka – hrubá mouka a tuk na plech – 500 g hroznového vína bez pecek

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Tvaroh, vejce a máslo vyšlehejte ručním šlehačem dohladka. Do vzniklé hmoty vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Nakonec přimíchejte citronovou kůru a mléko.

2. Plech vymažte tukem a vysypte moukou, a pak do něj nalijte těsto.

3. Kuličky vína omyjte, osušte a rozložte po celém povrchu těsta.

4. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 až 35 minut. Poté ho nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...