Koláč s lesním ovocem

Ovocný koláč s kokosovou drobenkou se hodí na každou příležitost. Pro návštěvu, na oslavu i jen tak ke kávě.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 150 g másla – 150 g hladké mouky – 80 g mletých mandlí – 80 g pískového cukru – 350 g lesního ovoce – pečicí papír

Na drobenku – 120 g másla – 100 g polohrubé mouky – 120 g strouhaného kokosu – 100 g pískového cukru

Postup

1. Z másla, mletých mandlí, hladké mouky a pískového cukru vytvořte drobenkové těsto.

2. Zapékací formu vyložte pečicím papírem a pak do ní natlačte těsto. Pokryjte ho omytým a osušeným lesním ovocem.

3. Z másla, polohrubé mouky, strouhaného kokosu a pískového cukru vytvořte drobenku a posypte s ní koláč.

4. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 190 ºC přibližně 50 až 55 minut, dokud povrch nezezlátne.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...