Koláč se žampiony

Lahodný bramborový koláč přijde k chuti ještě teplý po vytažení z trouby, i studený.

Suroviny – 300 g brambor – 5 vajec – 1 lžička sušeného tymiánu – 100 g žampionů – 1 pórek – 2 stroužky česneku – 50 g čedaru – olivový olej – sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Pórek a žampiony očistěte, pokrájejte a osmahněte na pánvi na rozpáleném oleji, asi 3 až 4 minuty. Přidejte prolisovaný česnek a tymián. Restujte ještě minutu a pak odstavte.

2. Brambory oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olej a rozložte na něj polovinu brambor. Přidejte vajíčka, osolte, opepřete a promíchejte. Přidejte žampionovou směs a rozprostřete po ploše. Přikryjte zbylými bramborami a nechte na mírném plameni 12 minut.

3. Koláč obraťte, posypte nastrouhaným sýrem a pečte opět 12 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...