Moje chvilka pohody

Koláčky s ovocem a žmolenkou

Kynuté koláčky se švestkami nebo jiným ovocem jsou výborné k odpolednímu čaji.

Suroviny na 12 kusů - 250 ml mléka - 20 g droždí - 75 g krupicového cukru - 500 g hladké mouky - špetka soli - 2 vejce - 70 g másla - švestky nebo jiné ovoce - moučkový cukr na posypání - pečicí papír

Na drobenku - 60 g krupicového cukru - 60 g másla - 60 g hrubé mouky

Postup

1. Vlažné mléko smíchejte s trochou cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.

2. Mouku smíchejte se zbytkem cukru a solí, přidejte jedno vejce, máslo a vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujte těsto a nechte jej asi 60 minut kynout. Rozdělte ho na 12 dílů a z každého udělejte koláček a přeneste je na plech s pečicím papírem. Okraje potřete našlehaným vejcem.

3. Do středu koláčů dejte ovoce a posypte drobenkou. Pečte při na 200 °C asi 20 minut. Poté pocukrujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden