Koláčky s ovocem a žmolenkou

Kynuté koláčky se švestkami nebo jiným ovocem jsou výborné k odpolednímu čaji.

Suroviny na 12 kusů – 250 ml mléka – 20 g droždí – 75 g krupicového cukru – 500 g hladké mouky – špetka soli – 2 vejce – 70 g másla – švestky nebo jiné ovoce – moučkový cukr na posypání – pečicí papír

Na drobenku – 60 g krupicového cukru – 60 g másla – 60 g hrubé mouky

Postup

1. Vlažné mléko smíchejte s trochou cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.

2. Mouku smíchejte se zbytkem cukru a solí, přidejte jedno vejce, máslo a vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujte těsto a nechte jej asi 60 minut kynout. Rozdělte ho na 12 dílů a z každého udělejte koláček a přeneste je na plech s pečicím papírem. Okraje potřete našlehaným vejcem.

3. Do středu koláčů dejte ovoce a posypte drobenkou. Pečte při na 200 °C asi 20 minut. Poté pocukrujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama