Můj čas na kafíčko

Koláčky se špenátem a fetou

Suroviny na 2–3 porce:

550 g špenátových listů (čerstvých i mražených)

2 lžíce nasekaných mátových lístků

1 lžíce citronové kůry

200 g sýra feta

3 vejce + 1 na potření

čerstvě mletý pepř

500 g listového těsta

80 g másla na hobliny

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry. Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte.Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden