Konfitované kachní stehno

Pečenou kachnu, která patřila k tradičním svatoštěpánským specialitám, si můžete vyzkoušet v tradiční vydatné podobě jako konfit z kachních stehýnek s netradičně připraveným červeným zelím.

Ingredience: 5 kachních stehen, sterilované červené zelí, 1 l jablečného džusu, 1 cibule, 1 jablko, kousek zázvoru, 200 g třtinového cukru, med, kmín, tymián, rozmarýn, česnek

Postup: Kachní stehna očistěte. Ve velkém hrnci rozpusťte sádlo a přidejte čerstvý tymián, rozmarýn a česnek. Kachní stehna vložte do hrnce. Pečte v troubě vyhřáté na 80 °C po dobu 10–12 hodin.

Marmeládu z červeného zelí připravíte tak, že najemno nakrájenou cibulku necháte na sádle zesklovatět, přidáte cukr, jemně zkaramelizujete, přidáte červené zelí, kmín, zázvor, nakrájené jablko, přilejete jablečný džus, sůl, citronovou šťávu a 2 lžíce medu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama