Koprová omáčka s knedlíkem

Suroviny:  500 g hovězího masa  1 mrkev  1 petržel  1/4 celeru  1 cibule  2 lžíce másla  3–4 lžíce hladké mouky  200 ml mléka  200 ml 33% smetany  ocet  cukr a sůl  čerstvý kopr  houskový knedlík

Postup: Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli, zalijeme vodou a povaříme asi 1–1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Vývar slijeme, necháme si ho bokem, maso uchováme v teple. V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme mléko a rozšleháme.

Také vás může zajímat ...

K jíšce s mlékem přidáme asi 1/2 l hovězího vývaru, společně provaříme asi 20 minut, pak přilijeme smetanu, dochutíme solí, octem, cukrem a krátce společně provaříme.

Kopr nasekáme a přimícháme do omáčky. Plátky masa zaléváme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...