Moje sladké tajemství

Koprová omáčka s vejcem

Suroviny:  lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  2 dl mléka  vývar z masa nebo kostí  2,5 dl smetany  svazek čerstvého kopru  sůl, ocet, cukr

Postup:  Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

 Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem.  Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo.

Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden