Můj čas na kafíčko

Kořeněné perníčky s mandlemi

Suroviny na 1 dávku:

30 g tuku Omegy

30 g tuku Omegy

15 g kakaa

200 g celozrnné pšeničné mouky

200 g jemně mleté žitné mouky

4 vajíčka

1 lžička perníkového koření

1 lžička sody bicarbony

mandle loupané

Postup:

Mouky prosejeme s kořením, sodou a kakaem. Do prosáté mouky přidáme fruktózu, vejce a rozpuštěnou omegu a zpracujeme hladké těsto. Dle vlastní chuti, lze případně přidat rozdrcené tabletky sacharinu. Těsto necháme cca 1 hod. v lednici odležet. Po odležení vyválíme z těsta cca 5 mm vysokou placku, a vykrajujeme drobné tvary, které pokládáme na vymazaný plech. Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme loupanými mandlemi, sezamovým semínkem, případně sušeným ovocem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden