Kořeněné perníčky s mandlemi

Suroviny na 1 dávku:

30 g tuku Omegy

Také vás může zajímat ...

30 g tuku Omegy

15 g kakaa

200 g celozrnné pšeničné mouky

200 g jemně mleté žitné mouky

4 vajíčka

1 lžička perníkového koření

1 lžička sody bicarbony

mandle loupané

Postup:

Mouky prosejeme s kořením, sodou a kakaem. Do prosáté mouky přidáme fruktózu, vejce a rozpuštěnou omegu a zpracujeme hladké těsto. Dle vlastní chuti, lze případně přidat rozdrcené tabletky sacharinu. Těsto necháme cca 1 hod. v lednici odležet. Po odležení vyválíme z těsta cca 5 mm vysokou placku, a vykrajujeme drobné tvary, které pokládáme na vymazaný plech.

Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme loupanými mandlemi, sezamovým semínkem, případně sušeným ovocem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...