Kostivalová tinktura

Kořeny kostivalu důkladně očistíte kartáčkem, nadrobno pokrájíte a vsypete do předem důkladně vymyté lahve. Pak je zalijete pálenkou nebo ovocným lihem tak, aby všechny kousky kořene byly pod pálenkou zcela ponořené.

Lahev už jen postavíte na slunné místo, třeba na okenní parapet, a necháte za občasného protřepávání alespoň měsíc louhovat. Po následném zcezení můžete tinkturu rovnou používat. Uplatní se hlavně při hojení bolestivých naraženin, pohmožděnin a modřin. Také je osvědčená při revmatických bolestech a otocích kloubů.

Postižené místo se má každý den natírat kostivalovou tinkturou a již během několika dnů by měl nemocný člověk pocítit výrazné zlepšení..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...