Lehce pikantní králičí stehna se žampiony připravovaná na bílém víně jsou vynikající večeří pro dva.
Suroviny na 2 porce - 2 králičí stehna - 2 lžíce másla - 2 lžíce slunečnicového oleje - 100 g baby karotky - 100 g žampionů - 2 cibule - 150 g bílého vína - 100 ml vývaru - 1 lžička hladké mouky - sůl, pepř - 4 zelené chilli papričky
Postup
1. Králičí stehna omyjte, osolte a opepřete. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Žampiony očistěte.
2. Na hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a baby karotky. Přidejte chilli papričky a maso a podlijte vývarem a vínem. Nakonec přidejte žampiony a zamíchejte. Pánev vložte do trouby a pečte při 180 ºC do změknutí masa, asi 40 minut.
3. Máslo utřete s moukou a potřete jím maso. Nechte pár minut dojít při mírně otevřené troubě.
4. Králičí stehna servírujte s brambory nebo pečivem.