Králík na česneku

Králičí maso je zdravé a dietní. Vyzkoušejte náš úžasný recept.

Suroviny na 6–8 porcí:

1 celý králík nebo dva hřbety

100 g sádla (či másla)

Také vás může zajímat ...

100 g slaniny

6–8 stroužků česneku

1 lžička kmínu

1 větší cibule

1 lžíce hladké mouky

sůl

Postup:

Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme do vymazaného pekáčku s cibulí. Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem, posypeme kmínem a zabalíme do plátků slaniny.

Dáme pozvolna péci do vyhřáté trouby na cca 150°C. Pečeme asi 2,5–3 hodiny. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a mírně podléváme vodou. Králíka pečeme dozlatova a doměkka. Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu lehce zaprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme.

Králíka na česneku podáváme s knedlíky, pečenými brambory nebo bramborovou kaší a se špenátem či kysaným zelím.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...