Králík na paprice

Suroviny na 4 porce:

1 přední půlka z králíka

Také vás může zajímat ...

1 lžíce polohrubé mouky

citronová šťáva

1 velká cibule

3 lžíce oleje

0,2 l smetany

1 lžička mleté sladké papriky

1–2 lžičky soli

Postup:

Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou sladké papriky, osmahneme, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě, potom osolíme. Králíka trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení porce obrátíme.

Měkké maso vyjmeme do mísy a do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s moukou, společně krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme na maso.

Králíka dušeného na paprice podáváme s rýží, bramborem, nebo s knedlíky.

Extra tip: Do lehčí verze přidáme na závěr do šťávy na proužky nakrájenou kapii a vynecháme smetanu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...