Křehká kachní prsa á la čína

Křehká kachní prsa á la čína

Suroviny na 4 porce:

2 kachní prsa s kůží bez kosti

Také vás může zajímat ...

citrónová tráva

1 mrkev

1 cuketa

bílé hlávkové zelí

1 červená paprika

houby houževnatec (jidášovo ucho)

2 stroužky česneku

sójová omáčka

rybí omáčka

sezamový olej

rýžový (či jiný) rostlinný olej

škrobová moučka

Postup:

Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8–10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem. Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme.

Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme ještě 15 minut.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...