Křehká stehýnka na rozmarýnu

Suroviny:

½ kg očištěných kuřecích stehen
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžička majoránky
5 zelených snítek čerstvého rozmarýnu
2 lžičky worchesterové omáčky trochu pepře a kmínu
1 lžička majoránky

Postup:

1. Omytá a očištěná kuřecí stehna důkladně promíchejte společně s olivovým olejem, solí, dvěma lžícemi worchesterové omáčky, majoránkou a nadrobnou nakrájeným voňavým rozmarýnem a nechte aspoň hodinu odležet, aby se všechny chutě vzájemně správně propojily. Lepšího efektu dosáhnete odležením kuřete v bylinkách přes celou noc.

2. Mezitím si nechte rozehřát troubu na 200 °C, do ní pak dáte kuře péct na pekáčku cca na hodinu. V průběhu pečení kuře občas zkontrolujte a průběžně polévejte lahodným výpekem z bylinkové marinády. Posledních deset minut pečte na více stupňů, aby se udělala na vrchu kuřátka lahodná křupavá kůrka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...