Křehké francouzské profiteroles

Francouzský dezert připomínající naše větrníky se podává v misce přelitý čokoládou.

Suroviny na 6 porcí

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 120 g másla – 500 ml vody – špetka soli – 6 vajec – 250 g hladké mouky – pečicí papír

Na krém – 1 litr mléka – 1 citronový cukr – 190 g krupicového cukru – 8 žloutků – 80 g hladké mouky

Na polevu – 200 ml smetany – 200 g hořké čokolády

Postup

1. V hrnci zahřívejte vodu s máslem. Až začne vřít, přisypte mouku a sůl a umíchejte hladké nelepivé těsto. Až těsto vychladne, vmíchejte do něj všechna vejce. Cukrářský sáček naplňte těstem a na plech, vyložený pečicím papírem, vytlačte malé kopečky. Pečte 20 minut při 180 °C.

2. Mléko zahřejte. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry a pak i s mlékem. Vmíchejte mouku a šlehejte, dokud krém nezhoustne. Krémem naplňte bochánky.

3. Smetanu přiveďte téměř k varu, odstavte a nasypte do ní nalámanou čokoládu. Míchejte do rozpuštění. Pak bochánky polijte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...