Křehké makronky nejen ke kávě

Toužíte si doma upéct makronky, ale obáváte se, že se vám nepovedou? Vyzkoušejte je podle našeho postupu krok za krokem.

Ingredience: 120 g jemně mletých mandlí, 150 g cukru moučka, 90 g bílku, 50 g krupicového cukru, potravinářské barvivo (barva záleží jen na vás)

Postup:

1. Nejprve smíchejte mleté mandle s moučkovým cukrem a směs rozmixujte v mixéru a prosypejte přes cedník. Směs by měla připomínat hladkou mouku, to pomůže tomu, aby byly makronky hladké. Poté vyšlehejte bílky s krupicovým cukrem, dokud vám nevznikne měkká pěna. Přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh.

2. Do sněhu přidejte směs mandlí a cukru a míchejte pomocí stěrky, dokud nebudete mít hladké, ale pevné těsto. Mělo by se roztékat jen pomalu, příliš tekuté by se vám na plechu rozteklo a makronky by byly placaté.

3. Na plech dejte podložku na makronky. Připravte si cukrářský sáček a vložte do něj těsto. Opatrně ho naneste do koleček na podložku. Potom párkrát bouchněte plechem o linku nebo o stůl, abyste z makronek dostali vzduchové bubliny.

Kdybyste to neudělali, makronky popraskají. Makronky nechte na vzduchu důkladně zaschnout – při doteku se nesmějí lepit. Zasychání může trvat různě dlouho (30–60 minut), podle vlhkosti prostředí.

Poté předehřejte troubu na 150 °C. Pečte 10–12 minut. Nechte makronky na podložce vychladnout a poté je sloupněte.

4. Makronky můžete plnit klidně až další den. Uchovejte je ale v suchu a chladu. Krémy jsou různé a můžete experimentovat.

5. Rozložte si je na pracovní plochu, na spodní stranu poloviny z nich nastříkejte do středu krém a přiklopte zbylými makronkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...