Křehké tartaletky se smetanovým krémem

Malé košíčky z křehkého těsta plněné vanilkovou šlehačkou a zdobené ovocem.

Suroviny na 10 kusů

Na těsto

– 140 g másla

– 70 g moučkového cukru

– 60 g žloutků

– 210 g hladké mouky

– citronová kůra

– špetka soli

Na krém

– 250 ml mléka

– 2 žloutky

– 100 g krupicového cukru

– 1 vanilkový pudink

– 1 lžička vanilkového extraktu

– 50 g másla

– 220 ml smetany ke šlehání

– jahody

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte „drobenku“. Přesuňte na lehce pomoučněnou plochu a zpracujte těsto. Dejte na 15 minut do lednice. Těsto rozválejte a vyložte jím formičky. Pečte 15 minut při 170 ºC.

2. V trošce mléka rozmíchejte pudink a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte k varu. Přilijte mléko s pudinkem a povařte. Odstavte a vmíchejte cukr. Nechte vychladit, pak vyšlehejte. Zvlášť ušlehejte smetanu a vmíchejte do krému.

3. Krémem naplňte košíčky a ozdobte jahodami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...