Moje chvilka pohody

Křehké tartaletky se smetanovým krémem

Malé košíčky z křehkého těsta plněné vanilkovou šlehačkou a zdobené ovocem.

Suroviny na 10 kusů

Na těsto

- 140 g másla

- 70 g moučkového cukru

- 60 g žloutků

- 210 g hladké mouky

- citronová kůra

- špetka soli

Na krém

- 250 ml mléka

- 2 žloutky

- 100 g krupicového cukru

- 1 vanilkový pudink

- 1 lžička vanilkového extraktu

- 50 g másla

- 220 ml smetany ke šlehání

- jahody

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte „drobenku“. Přesuňte na lehce pomoučněnou plochu a zpracujte těsto. Dejte na 15 minut do lednice. Těsto rozválejte a vyložte jím formičky. Pečte 15 minut při 170 ºC.

2. V trošce mléka rozmíchejte pudink a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte k varu. Přilijte mléko s pudinkem a povařte. Odstavte a vmíchejte cukr. Nechte vychladit, pak vyšlehejte. Zvlášť ušlehejte smetanu a vmíchejte do krému.

3. Krémem naplňte košíčky a ozdobte jahodami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden