Moje sladké tajemství

Křehký jablečný koláč

Suroviny:  400 g listového těsta  3–5 jablek  1 citron  25 g másla  3 lžičky vanilkového cukru  1 lžíce cukru krupice  3 lžíce meruňkového džemu  vanilková zmrzlina

Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C. Listové těsto rozválíme do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujeme mírně dovnitř. Jablka nakrájíme na tenká kolečka a opatrně promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědla.

Pak jablka rozprostřeme na těsto, navrch dáme kousky másla a vše zasypeme oběma cukry. Pečeme patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřeme meruňkovým džemem.

Podáváme teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden