Moje sladké tajemství

Křehký koláč s jablky

Suroviny:


  • 400 g listového těsta

  • 3-5 velkých jablek

  • vymačkaná šťáva z 1 citronu

  • 25 g másla

  • 3 lžičky vanilkového cukru

  • 1 lžíce krupicového cukru

  • 3 lžíce meruňkového džemu


Postup:

Listové těsto rozválíme do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujeme mírně dovnitř. Jablka nakrájíme na tenká kolečka a opatrně promícháme s citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Pak jablka rozprostřeme na těsto, navrch dáme kousky másla a vše zasypeme oběma cukry. Pečeme patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřeme meruňkovým džemem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden