Moje chvilka pohody

Křehký máslový koláč

Hledáte recept na dokonalý koláč pro návštěvu? Upečte tento švestkový koláč provoněný skořicí.

Suroviny

Na korpus - 210 g hladké mouky - 110 g másla - 30 g moučkového cukru - ½ lžičky skořice - 1 vejce

Na náplň - 140 g másla - 130 g moučkového cukru - 3 vejce - 100 g polohrubé mouky - 100 g mletých mandlí - švestky - 1 balení skořicového cukru

Postup

1. Na těsto smíchejte mouku, máslo, cukr a skořici a vypracujte směs podobnou drobence. Přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na zhruba 30 minut chladit do lednice.

2. Z těsta vyválejte placku a vyložte jí koláčovou formu. Dejte péct asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

3. Připravte si náplň. K rozpuštěnému a vychladlému máslu přidejte cukr, vejce, mouku a mleté mandle. Důkladně promíchejte a naneste na předpečený korpus. Navrch dejte pokrájené švestky, které posypte skořicovým cukrem.

4. Pečte při 180 °C asi 30 až 35 minut. Před servírováním nechte koláč trochu vychladnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden