Křehký páj s pekanovými ořechy

Vynikající pekanový koláč s křehkým těstem provoněný vanilkou si jistě oblíbíte.

Suroviny

Na těsto – 210 g hladké mouky – 100 g másla – špetka soli – asi 150 ml vody – pečicí papír

Na náplň – 50 g másla – 220 g třtinového cukru – 250 g kukuřičného sirupu – 3 vejce – 1 lžička vanilkové esence – 250 g nasekaných pekanových ořechů

Postup

1. Mouku smíchejte se solí a pak přidejte pokrájené rozměklé máslo. Vypracujte drobenkové těsto, po částech přilijte vodu a vypracujte pevné hladké těsto. Těsto vtlačte do formy s pečicím papírem a dejte péct na 10 minut při 170 ºC.

2. V míse promíchejte máslo, hnědý cukr, sůl, sirup a vanilkovou esenci. Postupně zašlehejte všechna vejce.

3. Náplň nalijte na těsto a vršek posypte ořechy. Pečte v troubě při 170 ºC 20 minut. Pak povrch zakryjte alobalem a pečte dalších 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama