Krém ze žampionů a lesních hub

Vynikající houbová polévka zjemněná smetanou.

Příprava: 30 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 16 Kč

Suroviny na 4 porce

– 2 lžíce másla

– 1 cibule

– 250 g lesních hub

– 100 g žampionů

– 1 l vývaru

– 1 hrnek smetany

– 2 lžíce hladké mouky

– 2 žloutky

– 1 lžička citronové šťávy

– sůl, pepř

Postup

1. Nakrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém másle. Přidejte očištěné a na plátky nakrájené houby. Zasypte moukou a trošku osmahněte. Podlijte hrnkem vývaru a za stálého míchání povařte. Přidejte zbytek vývaru, opepřete, osolte a 20 minut vařte.

2. Smetanu rozšlehejte se žloutky a vlijte do polévky. Prohřejte, dochuťte citronovou šťávou a rozmixujte dohladka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...