Krémová batátová polévka

Díky batátům a mrkvi je mírně nasládlá, koření jí zase dodá na pikantnosti – bude tak chutnat dospělým i dětem.

Ingredience: 700 g batát, 1 petržel a mrkev, 1 l vývaru, 1 lžička tymiánu, olivový olej, sůl a pepř, 150 ml smetany, citronová šťáva, slanina k podávání

Postup: Troubu předehřejete na 190 °C. Oloupané a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solí. K zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct asi na 30 minut.

Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem. Vařte ji ještě asi 20 minut. Když je všechna zelenina měkká, ponorným mixérem ji rozmixujte.

Nakonec přilijte smetanu a nechejte provařit. Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy. Podávejte ji s čerstvě namletým pepřem a na pánvi opečenou slaninou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...