Můj čas na kafíčko

Krémová chřestová polévka

Suroviny na 4 porce:

10–12 stonků bílého chřestu

1 jarní cibulka i s natí

1 lžíce másla na zahuštění

1,5 l drůbežího vývaru

sůl

pepř

0,1 l smetany

muškátový oříšek

pažitka či petrželka

Postup:

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. V hrnci přiveďte k varu vývar, vsypte chřest a na jemno nasekanou jarní cibulku a povařte asi 20 minut, dokud nezměkne. Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu.   Polévku rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a zjemněte smetanou. Lžíci tuhého másla rozkrájejte nadrobno a vmíchejte do polévky. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte! Chřest, který jste odložili stranou, nahrubo nasekejte a nasypte na porce horké polévky. Podávejte s čerstvým pečivem nebo krutony.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden