Krémová chřestová polévka

Suroviny na 4 porce:

10–12 stonků bílého chřestu

1 jarní cibulka i s natí

1 lžíce másla na zahuštění

Také vás může zajímat ...

1,5 l drůbežího vývaru

sůl

pepř

0,1 l smetany

muškátový oříšek

pažitka či petrželka

Postup:

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. V hrnci přiveďte k varu vývar, vsypte chřest a na jemno nasekanou jarní cibulku a povařte asi 20 minut, dokud nezměkne. Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a zjemněte smetanou. Lžíci tuhého másla rozkrájejte nadrobno a vmíchejte do polévky.

Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte! Chřest, který jste odložili stranou, nahrubo nasekejte a nasypte na porce horké polévky.

Podávejte s čerstvým pečivem nebo krutony.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...