Můj čas na kafíčko

Krémová chřestová polévka

Suroviny na 4 porce:

12 stonků  chřestu
1 jarní cibulka i s natí
1 lž. másla na zahuštění
1,5 l vývaru sůl pepř
0,1 l smetany pažitka
muškátový oříšek

Postup:

1. Chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme chřest a nasekanou jarní cibulku a povaříme asi 20 minut, dokud nezměkne. Vyjmeme několik kousků, použijeme je nakonec na ozdobu.

2. Polévku rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a zjemníme smetanou. Lžíci másla rozkrájíme a vmícháme do polévky. Zjemní ji a zahustí. Už nevaříme.

Chřest, který jsme odložili stranou, nahrubo nasekáme a nasypeme na porce horké polévky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo krutony.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden