Můj čas na kafíčko

Krémová rybí polévka

Suroviny na 4 porce:

1 amur (nebo jiná sladkovodní ryba)

1 kořenová petržel

2 cibule

4 mrkve

1 menší celer

5 brambor

sůl

pepř

nové koření

bobkový list

libeček

0,1 l bílého vína

Postup:

Na kostky nakrájíme petržel, celer a mrkev. Vaříme alespoň 2 hodiny v osolené vodě, ochucené novým kořením, bobkovým listem a ke konci i trochou libečku. Postupně přidáme celou cibuli a kvůli krémovité konzistenci rozvaříme i oloupané brambory. Mezitím si připravíme ryby, které zbavíme největších kostí a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a přidáme snítky tymiánu. Troubu rozpálíme na 180 °C a cca 40 minut pečeme. Do vývaru pro chuť přidejte bílé víno a promíchejte. Odstavte z plamene a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Na dno talíře při podávání dejte pečenou rybu a zalijte ji krémem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden