Krémová rybí polévka

Suroviny na 4 porce:

1 amur (nebo jiná sladkovodní ryba)

Také vás může zajímat ...

1 kořenová petržel

2 cibule

4 mrkve

1 menší celer

5 brambor

sůl

pepř

nové koření

bobkový list

libeček

0,1 l bílého vína

Postup:

Na kostky nakrájíme petržel, celer a mrkev. Vaříme alespoň 2 hodiny v osolené vodě, ochucené novým kořením, bobkovým listem a ke konci i trochou libečku. Postupně přidáme celou cibuli a kvůli krémovité konzistenci rozvaříme i oloupané brambory. Mezitím si připravíme ryby, které zbavíme největších kostí a dáme na plech vyložený pečicím papírem.

Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a přidáme snítky tymiánu. Troubu rozpálíme na 180 °C a cca 40 minut pečeme. Do vývaru pro chuť přidejte bílé víno a promíchejte. Odstavte z plamene a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou kaši.

Na dno talíře při podávání dejte pečenou rybu a zalijte ji krémem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...