Moje chvilka pohody

Krémová tomatová polévka

Rajčata jsou zdroj vitaminů a minerálních látek důležitých pro silnou imunitu. Polévka z nich zasytí a udělá tělu dobře.

Suroviny na 4 porce

- máslo - 1 cibule - 8 středně velkých rajčat - 1 chilli paprička - sůl, mletý černý pepř - 150 g lučiny nebo zakysané smetany + na ozdobení - bylinky na ozdobení

Postup

1 V hrnci na másle nechte zkaramelizovat nadrobno nakrájenou cibuli.

2 Přidejte na půlky nakrájená rajčata a chilli papričku, zalijte trochou vodu a nechte asi 10 minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevypustí se šťáva. Vše osolte a opepřete.

3 Hrnec sundejte z plotny a polévku nechte mírně vychladnout. Přidejte lučinu nebo zakysanou smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem.

4 Polévku zahřejte. Před servírováním porce ozdobte zakysanou smetanou a bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden