Krémová tomatová polévka

Rajčata jsou zdroj vitaminů a minerálních látek důležitých pro silnou imunitu. Polévka z nich zasytí a udělá tělu dobře.

Suroviny na 4 porce

Také vás může zajímat ...

– máslo – 1 cibule – 8 středně velkých rajčat – 1 chilli paprička – sůl, mletý černý pepř – 150 g lučiny nebo zakysané smetany + na ozdobení – bylinky na ozdobení

Postup

1 V hrnci na másle nechte zkaramelizovat nadrobno nakrájenou cibuli.

2 Přidejte na půlky nakrájená rajčata a chilli papričku, zalijte trochou vodu a nechte asi 10 minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevypustí se šťáva. Vše osolte a opepřete.

3 Hrnec sundejte z plotny a polévku nechte mírně vychladnout. Přidejte lučinu nebo zakysanou smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem.

4 Polévku zahřejte. Před servírováním porce ozdobte zakysanou smetanou a bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...