Krémové brambory s karamelizovanou cibulkou

Suroviny:  30 ml olivového oleje a balzamikového octa  2 cibule  30 ml hnědého cukru  6 kusů velkých brambor  špetka soli a pepře  500 ml smetany ke šlehání  250 g parmezánu Postup:  Předehřejeme troubu, na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm cibuli na střední teplotě dokud nebude měkká a lesklá.

Přidáme balzamiko a hnědý cukr a za stálého míchání asi 5 minut opékáme, dokud cibule nezkaramelizuje.  První vrstvu plátků brambor vyložíme do tukem vymazaného hrnce vhodného do trouby, ochutíme solí a černým pepřem a naklademe navrch vrstvu karamelizované cibule.

Stejným způsobem klademe další vrstvy tak, abyste zakončili vrstvou brambor. Vše přelijeme smetanou, posypeme hoblinkami parmezánu nebo pecorina a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 30–45 minut, dokud nebudou brambory měkké a opečené do zlatohněda.

Také vás může zajímat ...

Nakrájíme na porce a podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...