Krémově jemná polévka z lososa

Suroviny:

Vývar:

Také vás může zajímat ...
  • 1,2 kg kosti a odřezky z lososa (můžete použít i hlavu)
  • 2 menší mrkve a rajčata
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 litry studené voda
  • 1 bobkový list
  • sůl

Polévka:

  • 1 mrkev a menší cibule
  • 3 větší brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malý kousek pórku
  • 500 g odřezků z lososa
  • 150 ml smetany ke šlehání (33%)
  • čerstvá citronová šťáva
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce oleje

Postup:

Kosti a odřezky ryby dáme do hrnce, zalijeme asi 1,5 l vody a přivedeme k varu. Teplotu ihned snížíme na minimum. Přidáme rozkrojené a na suché pánvi opečené stroužky česneku a půlky cibule, rajčata, orestovanou mrkev, zbytek vody, pepř, špetku soli a bobkový list.

Při nízké teplotě vývar táhneme asi 90 minut, poté odstraníme bobkový list a zbytek vývaru pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes jemné síto. V hrnci rozehřejeme olej a máslo. Přidáme na kousky nakrájenou mrkev a restujeme ji při vyšší teplotě asi 5 minut.

Poté přidáme na kostičky nasekanou cibuli a pórek, pokračujeme další 3 minuty v restování. Přihodíme plátky česneku, oloupané a na kostičky pokrájené brambory a kousky lososa (pár si jich nechte stranou). Restujeme ještě asi 2 minuty, poté přilijeme vývar, přivedeme vše k varu a polévku vaříme ještě asi 20 minut.

Nakonec vše rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Zbylé kousky lososa krátce opečeme na troše oleje a přidáme je do jednotlivých porcí polévky.

Dozdobit je můžeme i nasekanou petrželkou a lžící smetany..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...