Moje sladké tajemství

Krémové rizoto s červenou řepou

Suroviny:  500 g červené řepy  2 lžíce olivového oleje  sůl a čerstvý kopr  1 lžíce másla  1 cibule  1 stroužek česneku  250 g kulatozrnné rýže  150 ml bílého vína  700 ml zeleninového vývaru  parmazán  4 lžíce zakysané smetany

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme lžící oleje, osolíme a pečeme hodinu nebo dokud řepa nezměkne.  Ke konci pečení v hrnci rozpálíme zbylý olej a máslo, vsypeme cibuli a 3–5 minut opékáme, přidáme česnek a po minutě přidáme rovněž rýži.

Promícháme, aby se dokonale obalila tukem, přilijeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 minut probublávat.  Promícháme, vlijeme vývar, opět promícháme, přiklopíme a dáme na 15 minut do trouby, aby rýže změkla.

Řepu vyndáme z trouby, ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek pokrájíme nadrobno. Rýži vyjmeme z trouby, vmícháme do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden