Jednoduchý, ale vynikající pokrm. Vůně a chuť parmezánu dodá rizotu šmrnc.
Suroviny na 4 porce - 1,5 l kuřecího vývaru - 250 ml bílého vína - 2 hrnky suché rýže - 1 lžíce olivového oleje - 2 lžíce másla - 1 cibule - 4 stroužky česneku - 500 g syrových krevet - sůl, pepř - ½ hrnku nasekané zelené petrželky - 50 g nastrouhaného parmezánu
Postup
1. Krevety očistěte, dejte do mísy, zakápněte olejem, osolte, opepřete a nechte stát.
2. V hrnci zahřejte vývar. V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte utřený česnek a pokrájenou cibuli, a krátce poduste.
Přidejte rýži, zamíchejte a přilijte víno. Až se vypaří, přilévejte postupně vývar.
3. Krevety rozprostřete na vymazaný plech a dejte na 5 minut do trouby vyhřáté na 120 ºC.
4. Hotovou rýži promíchejte s parmezánem, krevetami a nasekanou petrželkou, a servírujte.