Krkonošské cukroví

TGM upřednostňoval cukroví, jehož hlavní ingrediencí byly ořechy, proto si zamiloval i tradiční krkonošské cukroví.

Ingredience: 180 g vlašských ořechů , 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukr krupice, 1 žloutek, 50 g rozinek, 3 lžíce moučkového cukru, ½ vanilkového lusku

Také vás může zajímat ...

Postup: Ořechová jádra namočíme alespoň na 2 hodiny do vody, pak je dáme na cedník okapat. Než je nahrubo nasekáme, musejí být opravdu dobře osušené. Smícháme je s ostatními ingrediencemi. Dobře propracované těsto rozdělíme a vytvarujeme do tří válečků o průměru 5 cm, ale mohou být i menší. Zabalíme je do fólie a dáme do lednice ztuhnout.

Válečky rozbalíme a ostrým nožem je nakrájíme na půlcentimetrová kolečka. n Plech vyložíme pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby při 160 °C. n Ještě horké cukroví obalujeme ve směsi moučkového cukru a dužiny z vanilkového lusku.

Pak je nutné ho vyskládat do krabice a v chladu ho nechat tři dny, aby změklo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...