Moje sladké tajemství

Křupavý kapr

Suroviny:

1 celý kapr  3 vejce  100 g hladké mouky  200 g strouhanky  2 citrony na ozdobu  sůl a pepř  olej na smažení

Postup: Menšího, asi dvoukilového kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, asi poslední třetinu těla s ocasem a ploutve.

Ořez použijeme na polévku. Z očištěné části ryby odkrojte filety tak, že nejprve povedeme nožem řez po jedné straně páteře a pak filet odkrojíme nad velkými kostmi. Stejně odřízneme i filet z druhé strany.

Maso osušíme a nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Vejce se špetkou soli rozmícháme vidličkou. Do jedné mísy prosejeme mouku, do druhé připravíme strouhanku. Naporcované filety obalujeme v mouce, vejci a strouhance.

V pánvi zahřejeme olej a filety v něm za mírného bublání opékáme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku. Podáváme s citronem a bramborovým salátem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden