Křupavý kapr

Suroviny:

1 celý kapr  3 vejce  100 g hladké mouky  200 g strouhanky  2 citrony na ozdobu  sůl a pepř  olej na smažení

Postup: Menšího, asi dvoukilového kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, asi poslední třetinu těla s ocasem a ploutve.

Ořez použijeme na polévku. Z očištěné části ryby odkrojte filety tak, že nejprve povedeme nožem řez po jedné straně páteře a pak filet odkrojíme nad velkými kostmi. Stejně odřízneme i filet z druhé strany.

Maso osušíme a nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Vejce se špetkou soli rozmícháme vidličkou. Do jedné mísy prosejeme mouku, do druhé připravíme strouhanku. Naporcované filety obalujeme v mouce, vejci a strouhance.

V pánvi zahřejeme olej a filety v něm za mírného bublání opékáme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku. Podáváme s citronem a bramborovým salátem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama