Křupavý rajčatový koláč Caprese

Caprese známe jako salát, ale vychutnat si ho můžeme také jako slaný koláč, který je pro léto jako stvořený.

Ingredience

150 g hladké mouky, 70 g másla, 3 lžíce vody, 6 rajčat, 400 g mozzarelly, olivový olej, pepř, sůl, bazalka

Postup

Také vás může zajímat ...

V míse smícháme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo a dobře ručně propracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme zhruba hodinu odpočívat. Těsto pak podsypeme hladkou moukou, rozválíme na tenký plát a přeneseme do formy vyložené papírem na pečení. Plát propícháme vidličkou a překryjeme ho další vrstvou pečicího papíru, který zatížíme. Pečeme asi 10 minut při 170 °C.

Zátěž odstraníme i s papírem a vložíme těsto ještě na 5 minut zpět do trouby. Upečený korpus vyjmeme a obložíme střídavě mozzarellou a rajčaty nakrájenými na plátky.

Lehce osolíme, opepříme a pečeme asi 25 minut.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...