Křupavý sendvič se šunkou a vejcem

Suroviny:

  • 8 krajíců bílého chleba (třeba toastový)
  • 45 g másla
  • 225 g kvalitní šunky
  • 225 g nastrouhaného sýru
  • 4 vejce
  • Omáčka:
  • 45 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • ½ menší bílé cibule
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře a soli
  • 35 g nastrouhaného sýru

Postup:

Na omáčku rozehřejeme v silnostěnném kastrolu většinu másla na středním stupni. Zaprášíme moukou a 2 až 3 minuty promícháváme. Do vzniklé jíšky pozvolna vlijeme většinu teplého mléka, dobře rozšleháme a na mírném stupni vaříme spolu s cibulí a zbylým kořením podle chuti, asi 20 minut.

Omáčku přecedíme přes jemné síto, abychom odstranili celá koření, a vrátím ji do kastrolu. Vmícháme nastrouhaný sýr, zbylé mléko a máslo a případně smetanu, abychom získali hustotu, jakou chceme. (Zbylou omáčku můžeme dobře využít třeba na těstoviny.)

Chleba opečeme z obou stran na rozpuštěném másle dozlatova. Obložíme šunkou, čerstvě nastrouhaným sýrem, zakapeme teplou omáčkou a přiložíme druhý krajíc chleba.

Na másle na mírnějším stupni osmažíme vejce tak, aby bílek zpevnil a žloutek zůstal ještě trochu tekutý. Vejce posadíme na chleba a ihned podáváme.

  • 4 porce
  • středně náročné
  • do 30 min

TIP:

Hlavním trikem u sendvičů je dosáhnout, aby byl chléb na povrchu dokřupava opečený a uvnitř vláčný. Krajíc proto nemá být moc silný ani hutně rustikální, nejlepší jsou lehké bílé chleby.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama