Krůta na pomerančích s rýží

Suroviny:  2 lžíce sušených provensálských bylinek  2 lžíce soli  špetka pepře  1 baby krůta  1 pomeranč  50 g másla  80 ml pomerančové šťávy  1 lžíce medu  ½ celé skořice  100 g pomerančové marmelády Příloha:  300 g rýže  400 g růžičkové kapusty  2 lžíce másla  sůl a pepř

Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C.

Také vás může zajímat ...

Bylinky smícháme se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřeme dovnitř krůty, zbytek necháme stranou. Vložíme oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřeme pomocí párátek a nohy svážeme. Máslo rozpustíme a smícháme se zbylou směsí, kterou potřeme krůtu.

Položíme na pekáč prsíčky dolů, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obrátíme a průběžně poléváme výpekem.

Svaříme pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřeme a necháme zkaramelizovat. Růžičkovou kapustu očistíme a nakrájíme. Na rozpuštěném másle krátce orestujeme do změknutí a posolíme.

Spolu s vařenou rýží podáváme jako přílohu k pečené krůtě.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...