Krůta na pomerančích

Krůtí maso se dá připravit na mnoho způsobů, ale na pomerančích, jak ji připravuje šéfkuchař Radek Pálka si opravdu pochutnáte, a ještě budete mít ten správný pocit, že jíte zdravě.

Ingredience: 2 lžíce sušených provensálských bylinek, 2 lžičky soli, 1 baby krůta, 1 pomeranč, 50 g másla, 80 ml pomerančové šťávy, 1 lžíce medu, ½ lžičky skořice, 100 g pomerančové marmelády

Také vás může zajímat ...

Postup: Provensálské bylinky smícháme se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřeme dovnitř krůty, zbytek necháme stranou. Vložíme oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřeme pomocí párátek a nohy svážeme. Máslo rozpustíme a smícháme se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřeme krůtu. Položíme na pekáč prsíčky dolů, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C.

Po deseti minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme tři a půl hodiny.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...