Můj čas na kafíčko

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Suroviny na 4 porce:

1 hrst bazalky

1 špetka chilli

1 g sůl

1 g pepř drcený barevný

100 g strouhanky

15 ml sojové omáčky

2 stroužky česneku

30 ml citronové šťávy

4 ks jarní cibulky

500 g krůtího masa

Na omáčku:

1 špetka kopru

1 špetka papriky Jalapeňo

sů, pepř

300 g okurky

90 ml olivového oleje

Postup:

Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou šťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným česnekem, špetkou chilli, soli a pepře.Vytvarujte 6 až 8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a uložte do lednice.

Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu. Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice. Připravte gril na přímé grilování. Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril. Podle velikosti bochánků grilujte 3 až 4 minuty z každé strany. Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíře a servírujte s okurkovou salsou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden