Můj čas na kafíčko

Krůtí ragú se smetanou

Suroviny na 4 porce:

600 g krůtího řízku

250 g šafránových nudlí

250 g zelených fazolek

250 g hrášku

1 lžíce olivového oleje

1 šalotka

4 lžíce sherry

200 ml smetany ke šlehání

snítka estragonu

sůl, mletý pepř

Postup:

Plátky masa omyjeme a osušíme, pak je nakrájíme na kousky.
Nudle uvařím během asi 8 minut ve slané vodě, aby zůstaly pevné na skus. Ve slané vodě krátce povaříme také fazolky a hrášek, scedíme a propláchneme studenou vodou. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm kousky masa ze všech stran, celkem asi 10 minut. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a krátce osmažíme. Vlijeme sherry nebo ocet, odvaříme přípečky, přilijeme smetanu, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem, posypeme lístky estragonu a podávám se zelenými fazolkami a hráškem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden