Moje sladké tajemství

Která jídla prospívají trávení?

Čím dál tím víc se ukazuje, že kořeny našeho zdraví jsou uloženy ve střevech. Ta hrají velkou roli nejen při trávení, ale mají vliv i na imunitu nebo duševní zdraví. Co jíst, aby vaše střeva prospívala?

Kysané zelí

Nejenže pomáhá s trávením, dokáže také aktivovat imunitní systém a působí i proti rakovině. Navíc pomáhá regulovat hladinu krevního cukru a je bohaté na vitaminy. Kefír Ještě více probiotik než jogurt má kefír.

V současné době je populární kefír kokosový, který si můžete vyrobit i sami doma. Pokud se na to necítíte, skvěle poslouží každý „obyčejný“ kefír z obchodu. Déletrvající smutek se může snadno zvrtnout v nepříjemné psychické onemocnění.

5 způsobů, jak gauči velmi lákavé a nejspíš to bude jediná činnost, kterou jste ochotni dělat. Podle odborníků je však lepší s nutkáním svalit se na pohovku bojovat. Studie zveřejněná v časopise Archives of Internal Medicine zjistila, že aerobní cvičení

Lněné semínko

Výrobci bohužel ze semínek nejčastěji odstraňují slupky a za vlákninu pak označují lněné semínko očištěné.

To je ovšem špatně. V samotných semínkách je vlákniny méně. Většina je jí právě ve slupkách. Pomletím semínek i se slupkami získáme snadno poživatelnou lněnou vlákninu, kterou můžeme používat při vaření, do nápojů či přidávat do jogurtu nebo müsli.

Lnená semínka mají ale blahodárný vliv na játra, a dokonce mohou předcházet vzniku některých druhů rakoviny..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden