Můj kousek štěstí

Kulajda s vejcem

Smetanová polévka svou charakteristickou vůní a chutí pohladí všechny vaše smysly. Originální je i svou bílou barvou a hustotou.  

Potřebujete:

6 brambor, hrst sušených hub, 1 smetanu ke šlehání, 1 smetanu na vaření, kopr, hladkou mouku, 50 g másla, 4 vejce, kmín, sůl, mletý pepř, ocet

Postup:


  1. Sušené houby si předem na 5–10 minut namočte do studené vody. Brambory očistěte, nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, zalijte je vodou a přidejte houby i s nálevem. Osolte, opepřete, přidejte kmín a vařte asi 15–20 minut, až budou houby i brambory měkké.

  2. Smíchejte obě smetany a rozmíchejte v nich hladkou mouku podle toho, jak chcete mít polévku hustou. Přilijte do polévky, dobře zamíchejte a chvíli povařte. Pak citlivě dochuťte octem, přidejte trochu másla pro zjemnění a také samozřejmě hlavně kopr, ale podle chuti.

  3. Čerstvá vejce uvařte natvrdo, oloupejte, rozkrojte napůl a do každého talíře dejte jednu nebo obě poloviny..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden