Kulajda s vejcem

Smetanová polévka svou charakteristickou vůní a chutí pohladí všechny vaše smysly. Originální je i svou bílou barvou a hustotou.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

6 brambor, hrst sušených hub, 1 smetanu ke šlehání, 1 smetanu na vaření, kopr, hladkou mouku, 50 g másla, 4 vejce, kmín, sůl, mletý pepř, ocet

Postup:

  1. Sušené houby si předem na 5–10 minut namočte do studené vody. Brambory očistěte, nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, zalijte je vodou a přidejte houby i s nálevem. Osolte, opepřete, přidejte kmín a vařte asi 15–20 minut, až budou houby i brambory měkké.
  2. Smíchejte obě smetany a rozmíchejte v nich hladkou mouku podle toho, jak chcete mít polévku hustou. Přilijte do polévky, dobře zamíchejte a chvíli povařte. Pak citlivě dochuťte octem, přidejte trochu másla pro zjemnění a také samozřejmě hlavně kopr, ale podle chuti.
  3. Čerstvá vejce uvařte natvrdo, oloupejte, rozkrojte napůl a do každého talíře dejte jednu nebo obě poloviny..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...