Moje šťastná hvězda

Kulajda se ztraceným vejcem

Uplynulý rok byl vydařenou houbařskou sezonou, a tak kulajda podle Zdeňka Pohlreicha je tou nejlepší inspirací pro pokrm ze sušených hub.

Ingredience: 100 g sušených hub, 1 l hovězího vývaru, 50 g másla, 100 g hladké mouky, 150 g brambor, 4 vejce, 50 g kopru, 2 polévkové lžíce octa, 300 ml mléka, 100 ml smetany, sůl, pepř

Postup: Nejdříve si namočíme houby a může jich být i o trochu více, podle toho, jak moc je máme rádi.V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání jí zalijeme hovězím vývarem, osolíme, přidáme pepř a přivedeme kulajdu k varu.  Přidáme scezené houby a na kostky nakrájené brambory a vaříme velice pozvolna 40 minut.
Přidáme nasekaný kopr, ocet a necháme přejít varem. Přilijeme mléko a smetanu, promícháme a přidáme vejce. Někdo má rád, když jsou rozmíchaná, někdo je raději sází, ale to je čistě na vás. A už nám schází jen kulajdu dochutit a můžeme podávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden